Kostnaden av dina studier

Linda Egersten

Jag har precis läst ett intressant inlägg på studera.nu skrivet av Lisa Gemmel, ordförande i Saco Studentråd. På Framtidspanelen svarar hon på frågan om en kandidatexamen inte längre räcker när man söker jobb. En knepig fråga som även vi på Jusek ofta får i vår studentjour. Är det mer meriterande att ha en magisterutbildning eller kanske till och med en master brukar studenterna undra. Precis som Gemmel skriver så är det inte enbart viktigt för en arbetsgivare vilken utbildning du har utan också vilka erfarenheter du har med dig i bagaget. För vissa arbetsgivare är det av större vikt att du har haft ett kvalificerat extrajobb medan andra arbetsgivare enbart kikar på betygen och vilken grad av utbildning du har.

Något som dock är viktigt att fundera på, om du är i banorna att förlänga din utbildning, är om din extra kunskap kommer motsvara din extra studieskuld och kommer utbildningen att leda till ett mer kvalificerat jobb? Givetvis också en klurig fråga men den kan vara värd att stöta och blöta ett extra varv. Vad är det som egentligen avgör om man är en lämplig kandidat för ett jobb? Hur tänker ni studenter kring detta? Och hur tänker ni arbetsgivare? Vore intressant att få ta del av era tankar.

Related Posts