Time is money

Linda Egersten

Att skjuta upp sina studier kan bli dyrt. För den som väntar två år med att börja plugga på högskola eller universitet kan det ge mellan 37 och 53 procents längre inkomst när man är runt 40 år. Även ett sabbatsår kan göra det svårare att få jobb säger Lisa Gemmel på Framtidspanelen. Intressant, mycket intressant. För mig som började plugga fyra år efter gymnasiet kanske det innebär att jag har en väldigt tunn plånbok om tio år.

Men som det också resoneras i panelen så kan det vara nyttigt att göra annat innan man börjar studera. Jag anser själv att mina erfarenheter; mina resor och mina utlandsjobb, formade och berikade mig vilket i sin tur påverkade mina studier positivt. När jag väl började plugga var jag motiverad och hade även en ryggsäck full av arbetslivserfarenheter och andra lärdomar. Jag tror faktiskt att mina fyra studielösa år genererar en tjockare plånbok när jag är 40 år än om jag hade börjat studera direkt efter gymnasiet. Ska bli spännande att se vad tiden visar.

Det ligger verkligen något i uttrycket time is money.