Försenad önskelista

Pernilla Jönsson

För några veckor sedan fick jag reda på vilka fördjupningskurser jag ska läsa till våren. Jag har fått vad jag har valt och det är väldigt spännande kurser, så jag är nöjd. Eller, jag var ganska nöjd till en början. Någon vecka efter antagningen kom nämligen det preliminära schemat för vårens första kurs. En kurs som verkar mycket givande och som avviker lite från vad vi jurister vanligtvis pratar och läser om. Vad får jag se? Jo, i snitt fyra timmars undervisning per vecka under tio veckor. Detta är något som gör mig mycket besviken. För att kunna tillgodogöra sig en kurs ordentligt krävs mycket mer lärarledd tid! Visst, det måste finnas tid för självstudier med tanke på att litteraturen ofta är omfattande, men mer än fyra timmars undervisning per vecka är väl inte för mycket begärt? Att samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar har alldeles för dåliga resurser är grunden till problemet. Vi har tjatat om detta tidigare, men jag kommer inte sluta förrän jag kan ana en förändring. Kolla här för att se vad våra mål är med arbetet i denna fråga.

Jag vet att julen är över och att tomten och hans renar antagligen redan är långt borta. Men jag vill ändå önska mig något, lite såhär i efterhand. Jag vill ha ökade resurser till våra utbildningar samt mer lärarledda timmar åt alla studenter! Det är visserligen en ganska stor önskning, men tomten kanske kan ha överseende med det? Jag har trots allt varit ganska snäll i år.