”Dra, dra min gamle oxe”

Linda Egersten

Häromdagen läste jag en artikel i DN och lärde mig ett nytt ord – oxveckor. I det gamla bondesamhället kallades den period som inleds efter trettonhelgen just oxveckor. Vecka efter vecka slet man som en oxe utan en röd dag i sikte. När jag nu, år 2011, bläddrar i min kalender inser jag att det precis som då inte finns några röda dagar och faktum är att det är femton veckor kvar till nästa ledighet. Påsken. Under denna tid är vår ambition att skriva många spännande och intressanta blogginlägg.

Många är tillbaka på jobbet efter en skön ledighet och har fulladdade batterier. Men de finns också de som känner sig trötta, slitna och rätt oengagerade. Precis som artikeln manar till så gäller det att tänka positivt och ett litet och enkelt knep är att ta en promenad mitt på dagen för att få några solglimtar.

Och vet ni vad det bästa är? Nu vänder det och vi går mot ljusare dagar och våren! ”Dra, dra min gamle oxe”, sjöng Evert Taube. Och Evert – vi drar.