Vårt hjärta rymmer många frågor

Harald Lindkvist

 

Fick du också en ask med gelehjärtan igår? Då finns det minst en som har ett hjärta som slår för dig.

Ett hjärta kan symbolisera mycket. Vi på Jusek har valt att kalla våra viktigaste frågor som påverkar medlemmarnas karriärer – strategiskt och långsiktigt – för hjärtefrågor. De är nio till antalet. Någonstans måste man ju sätta en gräns, man kan ju inte driva hur många frågor som helst…

Vi driver dem på olika sätt. Uppvaktar regering och ministrar, tar fram undersökningar, skriver debattartiklar, arrangerar seminarier och debatter, förhandlar och skriver nya avtal. För att få ett ökat genomslag samverkar vi ibland med andra organisationer som delar våra uppfattningar.

Undrar du vad Jusek egentligen står för? Vad anser vi exempelvis om löner, arbetsliv, ledarskap, rättstrygghet och invandrarakademiker? Och vad gör vi egentligen, istället för att bara ha tjusiga visioner och verksamhetsplaner?

Vi gör en hel del.  Läs mer om våra hjärtefrågor 

Orkar du inte läsa texterna kan du alltid se vår nya film om våra hjärtefrågor.

Jag anser att vi har ett gott och rymligt hjärta. Vad anser du?