Kanslern kritiserar antagningssystemet

Robin Moberg

Mitt i den allt annat än svalkande sommarvärmen dök jag djupt ner i utbildningshavet och stötte på en text skriven av vår universitetskansler Lars Haikola. Kanslern är, värmen till trots, het i sin kritik mot det nya antagningssystemet till högre utbildning. Det glädjer mig att kanslern så tydligt tar ställning, han skriver bl.a. att det är dags för en fullständig översyn av systemet. Jag håller med Lars Haikola, det lapptäcke till system vi har idag duger inte. Potentiella studenter ska enkelt kunna förstå systemet och vad som krävs för att studera vid ett av landets lärosäten. Om så inte är fallet, vilket fallet är nu, ja då ska fallet förändras med andra ord ska en översyn av antagningssystemet genomföras och alla oklarheter bortskaffas.

Jag var tidigt ute och kritiserade delar av antagningssystemet, ett exempel är den här artikeln i Aftonbladet som publicerades den 25 februari 2010. Artikeln är också ett litet bevis för att debatten inte är helt ny. SFS har också i dagarna varit ute i SvD och förevisat sin kritik. Ämnet har också berörts här på Jusekbloggen.

Related Posts