Det löser sig säkert

Camilla Björkman

I helgen var jag ute på krogen. I kön till damernas hörde jag ett samtal mellan två bekanta. Den ena tjejen berättade att hon var klar med studierna till sommaren. Hon hade pluggat på universitetet några år och nu skulle, som hon beskrev det, kasta sig ut i 2010 års arbetslöshet. Jag vet inte vad hon pluggade men många studenter hör av sig till oss i Juseks studentjour och har samma inställning. De känner en uppgivenhet över att bli nyexade under krisen. Visst finns det idag en stor arbetslöshet i Sverige. Den har dock inte drabbat Juseks utbildningsgrupper särskilt hårt.

I vår arbetsmarknadsundersökning kan vi se att att det för en del tar en tid att hitta det första jobbet. Men det löser sig för de allra flesta. En väldigt stor andel av tidigare studenter inom Juseks utbildningsområden får kvalificerade jobb där de får användning av sin utbildning. Nu ser vi också indikationer på att läget på arbetsmarknaden ljusnar. Juseks senaste rapport visar att arbetslösheten bland Juseks medlemmar minskar och det är framför allt de under 30 år som får jobb. Jag ville gå fram och berätta allt detta för tjejen ute på krogen. Men det var inte läge. Hoppas istället att du läser det här. Lycka till. Det kommer säkert gå vägen.

1 Comment. Leave new

Det känns skönt att höra! Det viktigaste är väl att hålla modet uppe och vara tålmodig, så löser det sig till slut på något sätt 🙂