Göran Arrius i panelsamtal med Wanja Lundby-Wedin och Roger Mörtvik

Robin Moberg

Idag var jag och lyssnade till Juseks ordförande Göran Arrius som debatterade arbetsmarknadens utmaningar med Wanja Lundby-Wedin och Roger Mörtvik. Det hela var anordnat av ”Dagens arena” som webbsänder flera seminarier under veckan, bland annat det här. Samtalet var intressant och givande, en skicklig moderator ställde bra frågor och fördelade ordet väl. Jag passade dessutom på att träffa Juseks studerandesktions presidie i anslutning till seminariet.

Ett par grejer var extra kul. Det första, vilket var en bra och viktig markering från Arrius, var att han helt och fullt tog avstånd från Svenkt Näringslivs utspel om humaniora från förra veckan. Det andra var att A-kassan fick så mycket plats i debatten.

Det märks att Almedalsveckan, eller politikerveckan somdet också kallas lider mot sitt slut. Antalet besökare och arrangemang börjar så sakteliga avta. Ikväll ska jag på ett mingel med ett gäng gamla SFS-presidialer här i Almedalen, det ryktas om att vi kan bli så många som 40 stycken som dyker upp.