Vinnare av Juseks uppsatspriser 2011

Robin Moberg

Nu har Juseks uppsatspriser deltas ut. Fem mycket bra uppsatser belönades med ett pris om 25 000:- vardera. Vinnarna mottog sina pris i samband med att Jusek anordnade en ordförandekonferens ute på Vår Gård i Saltsjöbaden. Prisutdelare var Göran Arrius ordförande för Saco och Anna Dyhre som sitter i Juseks förbundsstyrelse. Jusek vill genom att dela ut priserna bidra till att öka intresset för högra utbildning och prisa hög akademisk kvalitet.

Det var bra spridning på uppsatsämnena: ”Allt från modeller för klimatsmarta transportlösningar, jämställdhetsfrågor, riskkapitalbolags engagemang i utbildningsväsendet, bedömningar av varumärkesansökningar som innehåller nybildade uttryck till en studie i handeln av järn och the under 1700-talet prisades.”.

Prisvinnarna fick dessutom möjlighet att träffa Juseks nya ordförande Sofia Larsen och många andra förtroendevalda inom organisationen. Vill ni veta mer om uppsatserna kan ni besöka Juseks hemsida. Slutligen vill jag ännu en gång gratulera alla vinnarna!