En höjning av studiemedlet är inte bara önskvärd utan nödvändig

Robin Moberg

Idag presenterade SFS sin studentbudget. Den visar att studenter går back 740:- i månaden. Debatten om studenters ekonomiska brukar blossa upp ett par gånger per år. Tyvärr verkar inte politikerna ta situationen på allvar. Många studenter lever på existensminimum och det påverkar kvaliteten på studierna och genomströmningen. Det borde med andra ord vara en fråga som är högt prioriterad av våra beslutsfattare, inte minst ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. En höjning av studiemedlet är inte bara önskvärd utan nödvändig för att Sverige ska stå starkt som kunskapsnation.

Läs gärna German Benders inlägg om studeters ekonomi på utredarna.nu

Jag har vid upprepade tillfällen kommenterat studenternas dåliga ekonomi här på bloggen. Jag känner att jag riskerar att bli tjatig. Men om ni vill läsa vad jag tycker om studiemedlet hänvisar jag till följande inlägg:

Anständiga villkor för studenter borde vara en självklarhet

Myten om den festande studenten

Studenter går back 776:-

I julefridens skugga; en student tar SMS-lån

CSN igen – dags att ta ansvar för Sverige som kunskapsnation

Nu sparkar vi på den liggande studenten

Related Posts