Välkommen ombord Unionen

Anna Rohlin Larsson

Med anledning av gårdagens seminarium på temat studentmedarbetare ställer sig Unionens Charlie Levin frågan ”När händer det något?”. Blogginlägget andas en uppgivenhet över att så många gör tummen upp för studentmedarbetare, men att så få gör något för att implementera det. Men det är ju nu det händer!

Mitt svar är därför: Njut Charlie, du har möjlighet att befinna dig mitt i händelsernas centrum. Ha lite tålamod, Rom byggdes inte på en dag.

Jag tror att ett kollektivavtal är rätt väg att gå, men det gör sig som bekant inte på en vecka. Som parter på arbetsmarknaden har vi tillsammans möjlighet att flytta fram positionerna. Och att Jusek och Almega i vart fall ämnar göra det tycker jag var det starkaste budskapet från igår. Vi är mer än glada om Unionen också hänger på. Välkomna ombord!