Bli klok som en bok

Linda Egersten

En god vän till mig ska börja plugga i höst. 31 år gammal. De senaste åren har hon haft ångest över vad hon ska läsa. För plugga måste man ju. Inte för att man vill utan för att man ska. Ungefär så har hon känt och resonerat. Men nu, efter mycket famlande, har hon till slut landat och hittat ett program som hon tycker verkar roligt och utvecklande. Nu ser hon till och med fram emot att sätta sig i skolbänken efter många, många år, och räknar ner dagarna.

Men det finns också de som gör tvärtom. Kastar sig in i utbildningsvärlden direkt efter gymnasiet och nästan går in i väggen av press och stress. Läs om studenterna som gjorde precis så och nu har skrivit en bok om sina erfarenheter: http://www.dn.se/ekonomi/jobb/ta-makten-over-din-utbildning

Den ena författaren till boken, Gabriel Liljenström, säger något som kan vara värt att reflektera över oavsett om du börjar plugga tidigt eller sent i livet: ”-  Det viktiga är inte att rusha igenom studierna och komma ut på andra sidan med högsta betyg, men helt utbränd. Det viktiga är att hitta en strategi för ett hållbart liv.”

Visst ligger det en sanning i det?

Trevlig helg bloggvänner!