40 engagerade studenter under samma snötäckta tak

Linda Egersten

Jusekbilder från helgen. 

När vädergudarna krånglade som mest och snökaoset inte längre gick att råda över hade ändå 40 studenter pinat sig ut i kylan och kämpat sig, från olika orter runt om i Sverige, till Juseks kansli i Stockholm. Utbildningshelg stod på tapeten och två intensiva dagar blev det!

Idag är det över 130 studenter som engagerar sig ideellt på olika sätt i vår verksamhet. Projekten drivs i form av lokalstyrelser vars syfte är att stärka samhörigheten med er medlemmar och se till att era intressen blir tillgodosedda. Exempel på aktiviteter som anordnats den senaste tiden är fadderskapsprojekt, tentastugor och studiebesök. Utöver detta drivs tio mentorskapsprojekt vilket betyder att en adept, en student, paras ihop med en yrkesarbetande mentor. Under ungefär ett års tid ses adepten och mentorn en gång i månaden och byter tankar och erfarenheter. Responsen från dessa projekt har nästan enbart varit positiv! Kul tycker jag.

Som engagerad student i Jusek erbjuds man utbildning två gånger om året och under denna helg var det fokus på bland annat rekrytering och retorik. Två heta ämnen som alltid är lika viktiga och aktuella. När konkurrensen är som hårdast på arbetsmarknaden gäller det att veta hur vi kan framföra vår kompetens dels genom skrift, dels genom det talade ordet och det ofta bortglömda; kroppsspråket.

För dig som är student och intresserad av att starta upp och driva en lokalstyrelse eller ett mentorskapsprojekt på just din ort läs här: www.jusek.se/student

För dig som redan är hängiven Jusekstudent och medverkade i helgen – stort tack för att du kom och för att just du driver våra hjärtefrågor!