Arena för systemvetare med John Paval

admin

I veckan hölls ett av Juskes många medlemsseminarier. Denna gång var det dags för systemvetarna som skulle få lyssna till John Paval som närmast får beskrivas som en retorikkonsult, även om det nog inte alls är hans titel. Det blev trots det bistra vädret och den fortfarande smått trilskande tunnelbanan ett rätt så välbesökt seminarium och av de frågor som duggade tätt under seminariet och applåderna efteråt, samt att nästan samtliga stannade och lyssnade lite extra fastän sluttiden var passerad, bedömer jag att det fick ett gott betyg.

De medverkande fick konkreta tips och råd kring hur man bör använda kroppen under en presentation, vilket på sin väg fram till den rätta positionen ledde till en hel del skratt. John pratade även om hur man bör lägga upp en presentation, vilka delar den bör innehålla och hur man gör för att få en komplicerat budskap att bli enkelt att ta emot. Han gav även en hel del konkreta tips på hur powerpoint bilder bör se ut och nämde vad de inte bör innehålla, långa texter tex. En deltagare som satt nära mig viskade med ett skratt vid det skedet till sin kollega att hon nu måste hem och göra om lite.

Sammanfattningvis tror jag att deltagarna var nöjda med vad de fick med sig och jag fick en del att tänka på inför kommande presentationer!

För att läsa mer om John Paval, kolla in hans hemsida www.icss.se

Related Posts