Student – använd ditt medlemskap!

gastbloggare

Under snart ett år har jag haft glädjen att leda Juseks studerandesektion tillsammans med min styrelse. Jusek erbjuder en plattform för utveckling och engagemang. Vi i studerandesektionen är en stark, engagerad och positiv kraft inom vårt akademikerförbund. Tillsammans med våra 100 lokalt aktiva studenter som bedriver mentorskap och annan viktig verksamhet på skolorna runt om i Sverige, engagerar vi oss för att stärka studenterna inom Jusek.

Vi behövs för att ge förbundet ett studentperspektiv och för att kunna påverka vår framtida arbetsmarknad. Något som överraskat mig under mina snart två år i sektionen är hur goda möjligheter det faktiskt finns till att påverka. Det gäller bara att ta chansen. Vi är en kraft på arbetsmarknaden.

I höst ska jag vidare mot nya äventyr och jag lämnar över sektionen med varm hand till den nya styrelsen som årsmötet kommer att utse i början av september. Så jag vill passa på att göra ett sista medskick: använd ditt medlemskap i Jusek. Vare sig det handlar om att engagera dig i fackliga och utbildningspolitiska frågor som jag, eller om du väljer att karriärluncha med en intressant yrkesverksam, ringa vår medlemsrådgivning med lönefrågor eller granska ditt cv inför ett framtida jobb. Det kommer att stärka dig i karriären.

Emma Liikanen

Emma Liikanen

Blir du nyfiken och vill hänga med på årsmötet 3 september? Det är öppet för alla medlemmar. Läs mer på jusek.se/arsmote

Lycka till, vi ses på arbetsmarknaden!

Emma Liikanen, ordförande studerandesektionen