Övertyga din lyssnare

Linda Egersten

I mitt förra inlägg skrev jag om hur viktigt det är att kunna marknadsföra sig i en ansökan. Om du nu lyckats med att motivera varför du är rätt person för rätt tjänst och arbetsgivaren vill träffa dig står nästa utmaning runt hörnet, nämligen att kunna argumentera muntligt för sin sak. På tåget från Linköping förra veckan läste jag en artikel i Jusektidningen som handlade om hur vi får en högre lön. Två ord genomsyrade hela artikeln. Det ena var ordet goda och det andra var ordet argument. Alltså goda argument.

När jag håller cv-granskning för studenter brukar jag ibland börja med en fiktiv situation där jag utgör mig för att vara en arbetsgivare som undrar varför jag ska anställa just denna person som sitter framför mig. Jag brukar be om tre argument. De allra flesta, inklusive mig själv, svarar för långt, för luddigt eller helt enkelt inte på frågan. Att argumentera är svårt men vi gör det faktiskt varje dag. Med vår sambo vi matbordet ”Jag vill köpa den gråa soffan för att den är både snygg och bekväm” eller med våra föräldrar ”Jag tycker inte vi ska fira påsk hos moster Greta, det är både tråkigt och långt att åka”. Utan att vi är medvetna om det är vi ganska duktiga på att argumentera men inför en lönediskussion eller en arbetsintervju måste vi ju bli snäppet vassare.

Precis som Storm och Kallin skriver i artikeln handlar en mycket viktig del om förberedelse. Oavsett om du ska argumentera varför du ska ha jobbet eller varför chefen ska höja din lön måste du ha underbyggda argument vilket du får genom en gott grundarbete. I retoriken talar man om hållbara och relevanta argument i förhållande till tesen. Alltså är argumentet trovärdigt och är det relevant för tesen? En både bra och svår fråga att ha i bakhuvudet inför nästa viktiga möte.

PS: Ta del av Storms och Kallins artikel om hur du får en bra lön eller logga in på hemsidan och läs mer om lönesamtalet.