Oppositionen vill inte se möjligheterna med förslaget om nytt kvalitetsutvärderingssystem

Camilla Björkman

Karusellen kring nytt kvalitetsutvärderingssystem för högre utbildning fortsätter. För några veckor sedan la regeringen fram sitt förslag. God kvalitet ska premieras genom mer resurser till lärosätet. Kritiken har varit hård. Också jag ser brister med förslaget men det är i alla fall ett första steg i rätt riktning för att uppmuntra och stärka kvaliteten i den högre utbildningen. Låt oss sedan utvärdera och kanske tänka om.

Nu vill istället oppositionen, som skrivit en motion gå så långt som att avslå propositionen och, som de uttrycker det, dess dåligt förankrade och illa utformade system. De föreslår istället en ny vända av utredande. Det vore synd. Nu är dags att se framåt, fokusera på möjligheterna och sluta stå och stampa.

Related Posts