Tröttnat på att söka jobb som alla andra?

Elisabeth Johansson

Var femte telefonkontakt leder till ett möte. Efter i snitt tio möten har du ett nytt jobb. Så ser statistiken ut, enligt Carola Forssell, som skrivit boken ”För dig som tröttnat på att söka jobb som alla andra”. Forssells huvudtes är att inte söka jobb på samma sätt som alla andra, via annonser, utan att själv ta kontakt med arbetsgivare där du själv vill jobba. Hon har hjälpt arbetssökande att söka jobb på detta sätt och statistiken talar sitt tydliga språk: Var femte kontakt leder till ett möte och efter tio möten har du ett jobb. Visst låter det enkelt och hoppingivande? Huvudpoängen tycker jag är att när du söker ett nytt jobb, så sök inte bara på annonser! Lägg en del av din tid på att söka via andra kanaler, t ex via spontanansökningar. Det fina är att du själv väljer ut potentiella arbetsgivare där just du vill jobba och dessutom inte gör det i konkurrens med 100-tals andra. Visst förutsätter det en hel del disciplin och passar kanske inte alla, men kanske passar det just dig, bara du provar? Är det någon av er läsare som har egen erfarenhet av jobbsökande på mer alternativa sätt? Skriv gärna ett par rader om det.