Spring på den boll som rullar men spring åt rätt håll …

Linda Egersten

Imorse läste jag i tidningen att dansgruppen Bounce ska ha sin sista föreställning i helgen. Jag har alltid velat se dem uppträda och tänkte – nej vad trist! De flesta av föreställningarna är slutsålda och dessutom har jag planerat in annat på söndagen då det finns biljetter kvar. Så varför har jag inte kommit till skott om jag nu så gärna velat gå och se dem? Jag har faktiskt inget bra svar … Det rullar bollar hit och dit som vi springer på men ibland kanske vi springer åt fel och missar dem bollar som rullar åt andra hållet. Hur skulle det vara och kanske stanna upp och fundera på vad vi vill göra, vad vi blir lyckliga av, och vad som ger oss energi istället för tar?

En annan sak som jag aldrig kom till skott med under min studietid var att skaffa mig en mentor. Någon som kunde lugnat mig under den värsta studiestressen, någon som delade med sig av sin livserfarenhet och gav kloka råd på vägen. Istället var jag fullt upptagen med annat, men vad var jag upptagen med egentligen? Att nu jobba med att stötta studenter i att driva och delta i mentorskapsprojekt är väldigt lärorikt och stimulerande. De allra flesta verkar få ut mycket av dessa projekt, såväl adepter som mentorer. Kanske du som läser detta behöver någon att byta erfarenheter och tankar med? Och du som mentor kan ju ha i baktanken att i Japan hyllas exempelvis inte den person som går framåt i karriären och når en befordran utan hans eller hennes mentor som bidragit till utvecklingen och framgången! Så tveka inte, flera projekt är i startgroparna runt om i Sverige och vi söker både adepter och mentorer till dessa. Läs mer här

Vi får se om jag springer på rätt boll i helgen. Gör ni?