Sälja tjänster och skriva en vinnande match.com-profil

admin

Igår var John Sköld, marknadschef på KnowIT AB, och föresläste på vårens sista Arena för systemvetare, ett av Juseks medlemsgruppsseminarier. Johan talade under rubriken, Att sälja sig själv, och försökte få oss som lyssnade att förstå att för att bli framgångsrik med att sälja tjänster så måste vi lära om och sluta tänka som vi gör när vi säljer produkter. Han menar att försäljning av tjänster handlar om att förmedla en känsla av att man vill och kan hjälpa andra. Med det menade han även att försäljning av tjänster handlar om att bygga relationer och att alla relationer fungerar likadant, oavsett om det är privata eller affärsmässiga. De grundläggande byggstenarna är alltd, ömsedidigt förtroende, ömsesidig nytta och dialog.

Flera gånger under kvällen brast vi som lyssnade ut i skratt. Inte minst då en lyckad försäljning liknades vid ett lyckat ragg på krogen eller en bra reklamannons vid en match.com-profil som lyckades fånga in de rätta personerna. Även om jag själv inte sysslar med försäljning i mitt jobb så fick jag massor ut av föreläsningen och jag hoppas att det fyrtiotal medlemmar som trots det varma vädret letat sig in på Juseks kansli uppskattade det lika mkt som jag.

3 Comments. Leave new

Kanon! Tack!

Stina Hamberg
24 maj, 2010 10:02

Hej Susanna,

Roligt att du tyckte om föreläsningen. Jag skrev ner en bok som han nämnde, Marknadsledarnas disciplin av Michael Trechy & Fred Wiersema.

Hälsningar
Stina

Det var en riktigt bra föreläsning. Jag ångrar dock att jag inte skrev upp de böcker han nämnde.