En rykande färsk genväg

Linda Egersten

Jag sitter här med en rykande färsk genväg till arbetsmarknaden i form av ett par eventblad. Varje år arrangerar våra studentinformatörer events på attraktiva företag, myndigheter och organisationer runt om i landet. Syftet med besöken är att studenter ska få en inblick i vad de kan jobba med efter examen. När jag själv var student hade jag, precis som många andra, svårt att få grepp om var jag kunde jobba men framförallt med vad. Jag hämtade inspiration på högskolans hemsida som fint listade upp heta yrken men blev faktiskt inte mer klok än jag var innan. Kommunikationsexpert? Talskrivare? Copywriter? Fina titlar men frågan bestod – vad innebar yrkena?

I och med Juseks events kan studenterna få reda på hur en arbetsdag ser ut, vad personer med likande utbildning tjänar på sitt första jobb efter examen, vad man gör en hel dag på jobbet samt tips som underlättar ansökningsprocessen. Dessa tips och denna kunskap är värdefull, för vem vill inte ta en rykande färsk genväg in på arbetsmarknaden?

Efter sommaren kan ni anmäla er på våra events och även på våra workshops. Vi kommer fortsätta med de individuella karriärsamtalen och höstens nyhet är att vi kommer anordna lunchträffar. Mer information om denna spännande aktivitet kommer.

PS: Glöm inte att det är först till kvarn som gäller!

Jag vill passa på att önska alla medlemmar en härlig sommar.

Related Posts