Möjligheternas höst!

admin

Hösten är här! Möjligheternas höst. Det är valår och avtalsrörelse inom staten på en och samma gång – visst är det spännande?!

Parterna i avtalsrörelsen växlade yrkanden före sommaren och efter ett sommaruppehåll så har nu tempot ökat och förhandlingarna är igång för fullt! Bland våra yrkanden, som del i Saco-S, finns bland annat ökade möjligheter för enskilda överenskommelser. Något som Jusektidningen skrev om i senaste numret och som vår vd, Louise Adelborg lyfte fram i sin senaste ledare på jusek.se. Camilla Björkman skrev också några rader om livspusslet för en tid sedan och även om det inte tog sikte på Saco-S yrkanden så är det en del av vad det handlar om – att kunna välja villkor som lösgör tid till familj och fritid.

Hushållsnära tjänster? Om jag inte hade haft så svårt för att ha någon annan som donade i mitt hem så tror jag det är det villkoret som hade lockat mig mest. Kemtvättsbidrag vore inte heller helt fel…

Mm. Vad som startade med en upptakt i slutet av förra hösten, för Juseks del, med möten med våra lokala förtroendevalda är nu på väg mot resultat.

– Detta är en höst att se fram emot!


Saco-S är en förhandlingsorganisation för statligt anställda akademiker.
Vi driver frågor på central nivå med Arbets­givarverket som motpart.
Vill du ha mer information om den statliga avtalsrörelsen. Gå in på
Saco-S.se

Related Posts